At kritisere dovenskab er mobning

Indrømmet. Der er mange elever på landets gymnasier som er der som følge af forældrenes ambitioner og ikke deres egne. Der er mange elever som kommer der uden en social arv, som sætter dem i stand til at forstå den studieindsats, som er nødvendigt i en tid hvor en dag på gymnasiet ofte kan være til klokken 18 og der er lektier / aflevering oveni.

Jeg kan også acceptere at et ungt menneske, som ofte i forhold til ældre individer ser verdenen som sort/hvid og ikke kan forstå hvorfor de andre elever ikke ligger al deres tid på skolen og afstår fra et socialt liv. Jeg har to børn, hvoraf den ene efter dagens terminsprøve sætter sig ind i en bus for at rejse til Odense, hvor vedkommende skal deltage i en entreprenør messe som er landsfinalen. Hele natten har man loddet og efter et nedbrud af skolens 3D-printer har der været brugt mange ressourcer på at få noget i stand og få pudset jakkesættet af, så der kan ydes en indsats i konkurrencen. At få en studenterhue i dag er måske let for nogen, men andre må virkelig knokle.

Derfor forstår man deres fustration, når de må melde fra fordi de pludselig skal lave arbejde som andre gruppemedlemmer skulle lave. I dag koster det på bundlinjen at slå armene ud og erkende nederlag fordi man er den eneste i en 4-mands gruppe, som laver noget. Hvis man ikke skal skæres af fra de bedste universitetsuddannelser, så skal man lave deres arbejde, give dem clue-cards til fremlæggelsen eller konsekvent vælge grupperne fra og så risikere at gå ned fordi man ikke kan nå det.

Og jeg synes at det er i orden at kritisere dovenskab. Fordi det er jo ikke fordi at kammeraterne er dårlige for jeg har også både set og hørt lærere som er helt væk i forhold til pensum og deres forældre har måske ikke betalt 20.000 kroner for en privat lærer vi har valgt at gøre på grund af folkeskolereformen som resulterede i 13-14 matematik lærere på 9 år.

Så hvorfor går Lyngby Handelsgymnasium pludselig ud og siger at kritikken er mobning!

Læs: https://www.bt.dk/samfund/lyngby-handelsgymnasium-sletter-kritiske-spoergsmaal-og-kommentarer-paa-facebook

Skolen skulle hellere gå efter Folketinget som ikke i tide gik efter forsikringsselskaberne som i mange år gav lavere erstatning til elever udenfor gymnasiet end elever i gymnasiet fordi "deres fremtidige indtjening og liv var skrald". De skulle gå efter at få Folketinget til at motivere fagbevægelsen til at være lige så kontant i forhold til udenlandsk arbejdskraft og outsourcing af arbejdspladser som stilladsarbejderne, så det kan betale sig at få et liv uden en gymnasieuddannelse.

For faktum er at mange elever er der, fordi der ingen fremtid er for en lang række fag som forsvinder til fordel for netsalg og outsourcing af opgaver eller jobs til udlændinge.

Hvad mener I? Er Lyngby Handelsgymnasium's angreb på eleven forfejlet eller berettiget?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri