Den næste nye ting af hetze imod efter rygning - sodavand?

Efter en del år, hvor at man næsten er klar til at binde rygernes hænder på ryggen og kaste dem i åen for at se om deres lunger er så ødelagte af rygning at de drunker og derefter kaste de overlevende på bålet, hvilket har medført et fald i antallet af rygere, så mangler statens sundhedsapostler nye ofre.

Målet virker at være at alle kan blive så sunde at de kan knokle til de er 90 år gammel uden pension og så falde om med det samme, medmindre at staten kommer til at se George Lucas kult-klassiker THX 1138 og finder en mere fuldstændig løsning på ældrebyrden.

Så rygning er yt og de er nedkæmpet på linje med Australiens ur-befolkning, hvem er så de nye ofre.

Det ser ud til at blive dem som drikker sodavand. Ydmygelse og fyring er på vej til dem som har droppet øllen til frokost og drikker sodavand i stedet.

Vi må se det i øjnene. Vi er som befolkning ikke i stand til at stå imod ligesom borgerne i Frankrig når staten vil knægte os. Hvorfor der står en skamstøtte ved hovedbanen, ved jeg ikke, for det ligner historieforfalskning.

Der var en gang at borgerne var sure over at man ikke kunne ryge i Øresundstogene, Computer Associates i Ballerup sendte folk ud på gaden for at ryge og Fields blev fravalgt som indkøbssted.

Men nu blander arbejdsgiverne sig om folk ryger i deres betalte pauser. Efterskoler har bortvist unge hvis de ser rygning på sociale medier når børn er på hjemmeweekend.

Det er blevet accepteret.

Men at forbyde sodavand kan skade vores konkurrenceevne. Især indenfor IT-fagene hvor adgang til fri cola tæller 20 procent af lønnen og ofte foretrækkes fremfor efteruddannelse takket være den danske model, hvor vi i modsætning til netop Frankrig ikke har regeringen indover arbejdsmarkedet så virksomhederne tvinges til at efteruddanne medarbejdere.

Spørgmålet er om vi som nation når at reagere inden virksomhederne og medarbejderne flytter ud af landet, hvis kampen mod sodavand bliver en realitet. Hvad mener I?

Kilde:

Sundhedseksperter efter sodavandsforbud: Sodavand kan blive det nye rygning (BT)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri