Mangler der lovgivning omkring vikarer?

Overalt på arbejdsmarkedet kommer vikarerne ind. Arbejdsgiverne mødes af et markedet hvor der er pludselige stigninger og fald i omsætningen. Små virksomheder holdes i stram snor af store kunder som forlanger længere og længere kredit hvis de skal være leverandør.

Det betyder at man får kollegaer som er der en dag, en uge, en måned og så er de væk igen. I sagen ude fra Kastrup, så krævede kollegaer til en vikar at vedkommende skal være medlem i en fagforening som finansierer køkkener og høj cigarføring fremfor den fagforening som personen var medlem af kva den uddannelse som vedkommende havde taget.

Selvfølgelig er bagagemedarbejderne truet på livet. Der er nye maskiner som tager sig af det meste af arbejdet og der er fly-selskaber som Ryan Air som er i stand til at ansætte billigere personale. Den dag vil nok komme, når Ryan Airs fly lander medbringende personale fra Afrika, som tømmer og fylder flyet hvorefter de selv ligger sig ind i bagagerummet i en termorygsæk og bærende iltmaske, så de kan udføre det samme arbejde i næste lufthavn for glasperler i løn.

Men det grundlæggende problem er om en vikar uanset om jobbet så kun varer en time, skal bruge tid på at flytte fagforening pr. job.

Hvad mener I? Har vi et problem med vikarer og deres status i arbejdsmarkedet?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri