Venstre er på vej ned i sumpen

Ingen tør sige det offentligt. Ellemann kører med sin usynlige ledelsesstil partiet Venstre ned i sumpen. Han er slet ikke at finde i medie-billedet på en måde som retfærdiggører hans position som leder af landets største oppositionsparti.

Selvom det er svært at slå Socialdemokratiets mediestrategi som har været at sørge for at lempe på restriktioner tidligt og så stramme dem igen med det formål at holde flest pressemøder, som medierne bare er nød til at dække, så bør der gøres et forsøg.

Et sted er klart at spørge ind til om befolkningen nu beskytter sig godt nok!

Hvis vi taler om en luftbåren smitte og det er der eksperter som står inde for, så virker et mundbind ikke som en tilstrækkelig beskyttelse. Ja, toppen tages måske af, men lige nu er toppen ikke nok til at forhindre at Danmark som nation sendes i retning af kollaps.

For det giver sig selv at det ikke nytter stort at vaske hænder når man kommer hjem, hvis smitten kan leve på en overflade i op til 28 dage! For vasker man hænder, så får man smitten igen, når man pakker indkøbsposen ud eller skal bruge varerne til maden næste dag.

Hvis regeringen ville indføre sanktioner på en måde, så vi kunne have beholdt butikker åbne og ikke som i dag kun dagligvarerbutikker som i lyset af krisen vil blive målet for en brancheglidning for alle butikker uanset formål har lidt sag af dagligvarer over i hjørnet så de lige som Bilka kan forblive åbne, så skulle sanktionerne set anderledes ud.

Når man går ud, skal man bære:

  1. Plastik-handsker. Når vi rører ved varerne i butikken, så afsætter vi potentielt smitte. Og folk roder i montrene efter det bedste kød eller stykke frugt. De flytter på kartoner for at finde varen med længst holdbarhed. Derved øges risikoen for smitte via overflader.
  2. Visir OG mundbind. Det er en nødløsning, men visiret skal supplere idet dråber, når folk taler, spreder smitte. Bedst ville det være hvis virksomheder kunne udvikle en hætte man trak over kroppen.
  3. Heldragt. Noget tøj som man tager af så man ikke har bukser udsat for smitte, der så tages med ind i ens stue, når man kommer hjem og hvor man kan sætte hænderne på og sprede smitte.

Regeringens håndtering af pandemien har været et spil for medierne. De har lavet mange gode ting, men alle har vidst at der kom en anden bølge. Alle ved også nu at der kommer en tredje og en fjerde før vaccinen er rullet og hvem siger at Covid-19 forbliver statisk. Kan det blive epidemisk som f.eks. influenza?

Ja. Der er mange ting at spørge statsministeren om. Der er mange initiativer som skal gennemføres. Storcentrenes tid er forbi. Mange butikker kan ikke overleve pandemien og oplevelser frem for indkøb kan ikke længere lokke folk til for imens at pandemien har raset, er de store internet portaler rullet ind over landet. Og det er her at en regering skal sætte ind for at få hjulene igang igen. Hvad nytter det at dele feriepengene ud, hvis de ryger på nethandel til udenlandske netportaler.

Danmark skal have en stor portal. Den skal i udbud. En portal hvor portalen sørger for sikker betaling og kryptering, men hvor kundernes data kan deles mellem portalens medlemmer ligesom de store udenlandske portaler gør det. En hjemmeside er længere ikke nok, for den skal findes og kun mastodonter kan skubbe sig op på side 1 når søgemaskinerne bruges. Alle butikker i Danmark skal tilbydes medlemsskab for få penge i en landsdækkende portal, hvor butikkerne så kan vælge om de alene vil vise deres varer, tilbyde click og collekt eller ligefrem sende og have mulighed for at bestemme hvortil de vil sende. På den måde sikres det at der bliver bare en smule flow i centrene indtil de rives ned og forvandles til boliger for en stor del af dem og enhver kan stifte sin specielbutik med tingene i orden og staten vil kunne følge med i betalingsstrømmene.

En sådan portal skal i udbud så butikkerne sikres en lav pris for tilslutning. Det er et led i den nødvendige omstrukturering og det skal regeringen presses til.

Men lige nu er Venstre usynlig. De har brugt sagen med barnebrudene til en intern udrensning. De har ladet enhver ambition om at konkurrere om landets ledelse stå på standby.

Derfor er Venstre på vej ned i sumpen og skal Inger Støjberg gøre noget smart, så skal hun bare sætte sig ned på bagerste række og følge Ellemann kurs mod selvdestruktion for så at stå til rådighed, når partimedlemmerne kommer krybende og beder om at få en leder, som vil landets ledelse.

Men spørgsmålet er bare om der er et Danmark at lede til den tid? Det kan ingen svare på. Den farlige slingrekurs som regeringen har kørt i forhold til pandemien har nok skaffet Socialdemokraterne omtale på bekostning af alle andre partier, men den har måske ført os for tæt mod afgrunden.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri