Da de glemte borgere kom i medierne

Nu er der flere døde i Washington efter at de glemte borgere brød ind i deres parlament og udøvede hærværk. Demokraterne har bedt Mike Pence om at afsætte præsidenten.

Mindst fire er døde efter USA-optøjer (Danmarks Radio)

Tilstande som jeg frygter her i Danmark hvor vi trods alt kun har set borgere trænge ind til TV-debatter.

For det er som om at alle samfund går efter at pleje dem på første klasse og glemme dem som bare passer deres arbejde.

Der er skel mellem land og by. Det har aldrig været vanskeligere som et ungt menneske med pæren i orden at gå fra en ghetto i en provinsby til at tage en universitetsuddannelse i København. Der er gymnasier som bare ikke kan tilbyde en bestemt kombination af A-fag som skal til for at komme ind på et bestemt studie. Der er forældre som må se deres barn have mere end 10 lærere i løbet af Folkeskoleårene i fag som dansk og matematik og som derfor mister at fange tråden i faget. Der er forældre som kan se behovet men ikke har pengene (omkring 20.000) til at betale et mentorforløb hos et privat firma og hvad skolerne kan tilbyde er næsten ingenting. Der er hele problemet med billige studieboliger. De nye bebyggelser som det sydlige Bryggen, Nordhavn, Ørestad er for rige folk.

Sådanne mennesker bliver bitre. De kan se elitens biler passere på vejen op til Skagen om sommeren. De kan se vores politikkere slikke EU's sko fordi mange danske politikkere ser deres senior-drømme blive udlevet i denne stor-Europæiske elitære kaffeklub. De ser at ingen tager beslutninger mere som plejer deres forhold. Der lovgives ikke om mindsteløn. Alle erstatninger for tabt besætning skal afvente EU's godkendelse og deres lokale arbejdsplads flytter til et andet EU-land på grund af skatteforhold de ikke forstår eller fordi arbejdet kan udføres af mennesker som bare har to arme.

Danmarks regering kan være glad for at vi ikke her i landet har en forfatningsmæssigt ret til at have våben til at forsvare os, men derimod en tradition for at de rige en gang imellem hvert 50'ende år afsætter 5 minutter til at hjælpe dem. Der står en stor støtte foran hovedbanegården som bevis på det.

Jeg kan desværre ikke se en løsning med det Folketing vi har lige nu. Mette - vores oplyste leder - har ubegrænset taletid på grund af pandemien og oppositionen sidder over i et hjørne og bruger tid på at stikke hinanden ned. Folk farer fra det ene parti til det andet som vi andre skifter underbukser istedet for at forsøge at udvikle det fællesskab, vælgerne har valgt dem ind i.

Trump vil blive husket for mange ting. Hvis man ser bort fra alle hans tweets, så førte hans regering faktisk en fornuftig handelspolitik og beskæftigelsespolitik som var til gavn for borgerne. Men hvad eftertiden bør huske ham for er at han faktisk mobiliserede nogle vælgere som ellers havde valgt folkestyret fra. Folk som aldrig havde stemt før, fordi Washington ligesom vi ser på EU, ligger langt væk fra den almindelige dagligdag som folk lever den.

Hvad mener I?

Kan USA nogensinde komme videre?

Hvad skal vi i Danmark gøre, for at gøre op med skævvride Danmark, så vi ender samme sted?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri