Danmark og EU - skal brancher beskyttes mod konkurrence?

Danmark har selvfølgelig et problem fordi vi har overladt et område som i de andre EU-lande er arbejdsområde for parlamenterne til erhvervslivets parter. Det er i mine øjne forkert. Det kan godt være at det har været en god model i de mange år hvor landets grænser stod og fup/svindel blev holdt fra dørene.

Skal brancher beskyttes? Ja. Folketinget har f.eks. beskyttet dele af transportsektoren. Uber måtte ikke være her. Hvorfor skal taxa-chauffører beskyttes imod billig konkurrence, når alle ved at kun 20 procent af hvad gade-frisører klipper ind, bliver slået ind på kasseapparaterne. Enhver kan komme hertil med en saks og starte salon.

Vi har nogle bygningsstandarder i Danmark. Almindelige borgere kan ikke vide om en mur står eller det hele falder sammen. Man har ikke samme standarder andre steder. Klassisk eksempel er broklappen i Aalborg, Scanlines færgerne som ikke kunne komme ind i havnen og den kyssende bro i København. Vi er second-to-none og skulle i en optimal verden slet ikke kende til hvad der sker i udlandet.

Desuden burde det være et privilegium at komme hertil og arbejde. Det er trods alt os alene som er skyld i at vesten vandt den kolde krig. Vi har bare glemt at opføre os som sejrherrer. EU har på sin vis fejlet. Det er ikke mange år siden at Mogens Camre begrundede hvorfor stemmetallene i EU er sat forkert sammen og det er trist at man ikke tog det op.

Nu hvor GDPR kommer og man ikke må gemme kundedata i 5 år selvom bogføringsloven siger det, så vil vi opleve endnu mere unfair konkurrence for oplever man problemer med sine data, skal man klage til det land hvor forretningen ligger og hvad hvis det ikke vælger at håndhæve GDPR. Det vil tage EU 20 år at føre sagen mod et sådan land og til den tid er vores erhvervsliv slået ihjel.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri