Vil Folketinget få kontrol med det igangværende statskup?

Siden august 2020 har politikerne i Danmark været i kamp med embedsværket.

Det startede med en hemmelig aktion og skud blev hørt affyret. Top-embedsfolk er blevet fyret. Mange tusinde offentlige ansatte er blevet forvist til provinsen hvilket er en normal fremgangsmåde ved statskup hvor det gælder om at få loyale støtter koncenteret omkring hovedstaden og modstanderne væk.

Man har tilsyneladende i det politiske system været vidende om forsøget på statskuppet i over et år og forberedelserne til et modkup som skulle finde sted inden selve statskuppet fandt sted fandt sted allerede under det forudgående regering ved at forflytte afdelinger med folk under mistanke.

Vi ser at dem som er blevet fyret nu, er civile embedsfolk. Det vil sige at der ikke er tale om et traditionelt statskup for der er militær i gaden. Det ville også være temmelig udansk.

Jeg søger svar på hvor bred at sammensværgelsen har været. Historisk er der belæg for at sådanne ting rækker videre end man tror. De personer som i England spionerede for Sovjetunionen var alle fra Oxford og havde været igang i årtier.

I Danmark ser vi også at folk fra f.eks. Tamilsagen hvor de var folk på gulvet, dukker op i senere skandaler. Hvor er de uddannet? De er for unge til at komme fra RUC allesammen - Universitetet som skulle have ligget ved Næstved og som i en avis for en uge siden blev kaldt en fiasko.

Hvad har været kupmagernes motiv?

Er det fordi at vores politikere er blevet for elitære og de lyver for os? Først virker masker ikke. Så virker masker. Måske har de virket altid, men indtil eliten havde fået et lager, så løj man så de kunne få maskerne billigere end os som må slås om resterne til overpris?

Er det fordi de danske politikere er ved at afvikle nationen ved at overdrage alt magt til EU? Kæmper embedsfolkene for nationen eller for dem selv

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri