Behov for oprydning i Danmarks Radio

Danmarks Radio har på det seneste tvunget sig op som moralens vogter hvor de smider folk ved fra mikrofonen hvis de ytrer udsagn, som værterne er uenige i, uden at lade jurister vurdere som ytringerne er imod loven.

Men bør Danmarks Radio ikke vende blikket indad og gå deres system igennem. Man kan se at Danmarks Radio er et sted som man som journalist bare skal have på CV'et - omend kun i måneder - for at gøre karriere i medierne eller i andre brancher. Derfor synes jeg at de som skattebetalt institution har en særlig forpligtelse til at sikre ordentlige forhold for deres ansatte og sortere dem fra som ikke kan finde ud af hvordan de skal opføre sig overfor deres medmennesker. For hvad nytter det at sortere i gæsters ytringer, hvis ansatte skal leve med traume som følge af deres kollegaers opførsel?

Her er to eksempler, hvor at ledelsen i min optik har svigtet:

I første eksempel er det først efter mange anmeldelser at der gribes ind. I sidste tilfælde viser det sig at der er kammeratlig netværk af tidligere DR-ansatte ude i samfundet som står klar med job uanset at de har kendskab til hvad der er sket af overgreb og som først vasker hænder når det er alt alt for sent.

Måske skal virksomhederne landet over også se på om de nedfaldne æbler de har fået med fortid i Danmarks Radio skal checkes om de har udnyttet deres nuværende position til at hjælpe tidligere DR-ansatte i "nød".

Hvad mener I? Skal der ikke ryddes op?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri