Danmark sagsøgt fordi vi ikke kan opretholde lov og orden

Jvf. TV2 er Danmark blevet sagsøgt fordi det stod klart at politiet ikke ville gribe ind for voldelige fraktioner, der støttede en fagforening. Selv fagforeningen 3F har været ude på fjernsyn og har beklaget at grupperinger væltede biler og stillads.

Sagen stiller det principielle spørgsmål om hvorvidt at virksomheder tør investere i Danmark hvis de ikke vil betale beskyttelsespenge til fagforeningerne forklædt i form af en overenskomst. Mange virksomheder bruger i dag de teknologiske landvindinger så de helt undgår at sende folk til Danmark for at komme omkring dette problem. F.eks. så hjælper konsulenter i de baltiske lande Den Danske Bank med dele af deres bogholderi, hos Nordea er det Polske konsulenter som sidder dernede og giver en hånd med til en brøkdel af den pris, som tilsvarende medarbejdere i Danmark skal have. I Israel har jeg kendskab til at en del firmaer hjælper med presale og deres pris er i bund på grund af konflikterne i området. Alt det kan lade sig gøre fordi IT tillader dem at blive derhjemme og undgå beskyttelsespenge til danske fagforeninger.

Hvad mener I?

Burde vores myndigheder ikke gøre mere for at sikre at folk kommer hertil og ligger penge i vores butikker, når de ikke arbejder? Skader det vores internationale renome og vil det skræmme investore væk, nu hvor vi er sagsøgt ved en international domstol?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri