Kina under og efter Covid-19

Kina har haft travlt med hvad nogle mener var et lille uheld i et laboratorie. Nu ser de lyset på den anden side og har selvom de har haft travlt med at bekæmpe Covid-19 også haft gang i andre projekter. Projekter som verdenspressen ikke har tid til at sætte på forsiden på grund af pandemien. I flæng nævner jeg:

  • Få styr på HongKong. Folk som protesterede bliver sendt i arbejdslejr.
  • Få styr på Uighurerne som er et muslimsk mindretal. Igen er opskriften arbejdslejre, men også bonus operationer som sterilisation, hvis kvinder indlægges af andre årsager, så mindretallet uddør efter en generation.
  • Spille med musklerne overfor Indien så de kan fortælle hvem der styrer oppe i bjergene.

Covid-19 har selvfølgelig også påvirket Kina, men Kina var også før pandemien et dårligt sted. Økonomien var ikke god. Der var bygget byer i håbet om økonomisk vækst, men mange boliger stod tomme, mens befolkningen fortsat klemte sig sammen i gamle huse. Byernes trafik var ved at gå i stå. Nogle steder sad myldretidstrafikken fast i dagevis. Pandemien fjernede fokus fra interne problemer, men også omverdenens fokus fra Kina's undertrykkelse af modstandere og det gav plads til indsatser på de 3 ovennævnte fokusområder.

Nu ser det så ud til at de vil indlemme Taiwan. I hvad der var et stort svigt af en allieret under 2. verdenskrig, så støttede USA ikke det oprindelige styre i Kina da de blev fordrevet til Taiwan efter en borgerkrig. Øen havde ellers tilhørt Japan og før det et oprindeligt folk. Så historisk har Kina ikke krav på øen.

Kinas præsident: - Gør jer klar til krig (Ekstra-Bladet)

Hvad mener I?

Hvis Covid-19 eller en forbedret version, som kan laves nu hvor en stresstest af verdenens hospitalssystemer har vist at USA's sundhedssystem er dumpet, ligger USA's flåde ned, hvad er der så i vejen for at Kina kan sejle ud og overtage øen?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri