Private malker det offentlige,men det offentlige bærer selv skyld

Lars Løkke stod bag nedlægningen af amterne. Me Amterne forsvandt den ekspertice som skal til for at behandle børn med svære behov.

Det har betydet at private nu scorer kassen på området og børnene har ikke fået det bedre. Det er faktisk omvendt. Schuberts Minde - kendt fra DR-dokumentar viste sig at have en så utilsvarende pædagogik at man måtte lukke stedet. Det kunne ikke rettes op. Så der er kommet et nyt begreb - børnehjemsbaroner. Personer som virkelig kører stederne for profit, men er det dybest set ikke formålet med at drive virksomhed istedet for at køre livet sikkert som lønmodtager - at tjene flest mulig penge.

Her er nogle artikler:

Branchen har forsøgt at forklare sig, men deres blog har været tavs på det sidste:

Behandlingshjemsbloggen

Hvad mener I? Jeg mener at det offentlige har skabt dette tag-selv-bord helt af egen drift. Ingen kommuner kan se ud over deres lederes korte visioner. Nogle unger bare skal fjernes uanset om der er hold i anklager eller ej først på året for at vise at der er en grund til at have afdelingerne. Sidst på året når budgetterne er små, så sker der sjældent anbringelser. Kommuner kan bruge millioner af kroner på et barn kun for at smide det hele på gulvet når barnet fylder 18 fordi det så sorterer under en anden afdeling eller de får held med at parkere problemet i en anden kommune (på grund af barnets uddannelsesønsker - officielt). Efter 2 år så kan der åbnes champagne. Mange anbragte børn flytter hjem til de forhold de fjernes fra når de fylder 18.

Men nu har man skabt Børnehjemsbaronerne. Hvad skal man gøre? Insource og lave hjemmene selv men uden eksperticen da de måske har for få børn med komplicerede behov?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri