Hvor går grænsen mellem kritik og statskup?

En person fra frømandskorpset er blevet fyret for forsøg på statskup her i Danmark.

Vi er flere som er kritiske overfor regeringens håndtering af Corona'en, men vi er også mange som mener at afregningen skal komme ved næste valg, så der kan komme friske kræfter til istedet for den nuværende regering som kritiseres for at være egenrådig - ikke alene af almindelige borgere, men også medlemmer af Folketinget.

Men tør man overhovedet udtale sig kritisk? Vil ens udtalelser blive lagt ud som om at man er igang med at lave et statskup?

Vores restriktioner var politisk motiverede, ikke fagligt baserede.

Ret tidligt blev de faglige eksperter kørt ud på et sidespor, hvilket man kan se i en dokumentar som blev optaget i perioden. Regeringen så denne krise som en enestående mulighed for at knække de vælgergrupper som de ikke går efter.

Regeringen vidste godt at storkapitalen kunne de ikke hamle op med. Den til enhver tid siddende statsminister måtte rydde kalenderen og stille op når Mærsk ville tale med vedkommende indtil den gamle Mærsk døde.

Men de små selvstændige kunne man køre ned og det gjorde man. Man flyttede omsætning til store supermarkeder hvor der var mange lavtlønnede, som er vælgergruppen. Man afskar dem fra ordentlig støtte ved at kræve revisorerklæringer og revisorer er i Danmark uden ordentlig konkurrence, hvilket gør at 20.000 kroner for en halv times arbejde var muligt at pålægge de små erhvervsdrivende.

Kører du gennem byerne idag, ser du mange forretninger som er lukket og som er ved at sælge inventar.

Restriktionerne har været mere til gavn for regeringen end for befolkningen. Derfor er det i orden at befolkningen protesterer, hvis det blot sker på en måde som er i overensstemmelse med vores demokrati.

Kilder:

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri