Biden's administration vil indføre anti-hvid undervisning. Min reaktion?

Man skulle næsten tro at Jante-loven var en Amerikansk opfindelse. Man kan ikke tale om at man er privilegeret baseret på hudfarve. Der er jo mange farvede som klarer sig fint i USA. Det er lidt tankevækkende at urolighederne efter Rodney King's arrestation primært gik ud over Asiater, ikke hvide.

I Danmark er der mange som ikke får de samme chancer som andre. De er født ude på landet og der er langt til gymnasier og universiteter. De har ikke en kinamands chance for at få et værelse omend en lejlighed, men har det noget med race at gøre? Nej.

I USA finder du også en masse borgere ude på landet som aldrig vil få chancen og de har alle mulige hudfarver. Der er måske sket nogle overgreb mod sorte i fortiden, mod Kinesere som skulle bygge jernbanelinjer, mod Japanere under 2. verdenskrig som blev interneret i modsætning til tyskere og mod landets oprindelige befolkning f.eks. "trails of tears". Det kan man forske i og man kan sige undskyld på regeringsplan, men små børn som fødes af hvad andre kalder privilegeret skal ikke gå rundt og undskylde resten af deres liv for deres eksistens.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri