Frankrigs betydning for forsvarsforbeholdet

Nu ser det ud til at Macron får 5 år mere. Det er en præsident som blev reddet af pandemien og det vigtigste argument for hans genvalg var - at han ikke var Le Pen, som i den grad betaler prisen for sin fars til tiden lidt udsvævende udtalelser.

Faktum er at hans valg er farlig for Danmark. Skabes der en fælles Europæisk forsvarspolitik med Frankrig i spidsen som ikke er afstemt med hvad USA ønsker, så vil diktatorer og despoter som Putin bore i den splittelse til deres egen fordel. Vi har for at stemme Nej til ophævelsen af forbeholdet så vores sikkerhed ikke sættes over styr, når Frankrig gentager "successen" fra interventionen mod Suez-kanalen som de satte i gang i samarbejde med Israel og England.

Vi har set hvor galt det gik i Mali, hvor det lokale styre baseret på deres erfaringer fra koloni-tiden vælger Europa fra og indgår samarbejde med Putin's Wagner-gruppe i stedet.

Der er alt for mange lig i lasten forårsaget af en fejl-slagen de-koloniseringspolitik hvor et Afrika er gået i forfald fordi man ikke satte sig ned og lavede folkeafstemninger med det mål at skabe nye stater fremfor at stadfæste de eksisterende grænser.

Vi skal til sommer faktisk stemme om Macron's visioner, når vi stemmer om forsvarsforbeholdet. Spørgsmålet er om Danmarks befolkning er klar over det.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Definitionen på nazisme er blevet mudret

Tysk "Berufverbot" breder sig. Er det bekymrende?

Ulovligt byggeri